Zaujímavosti,

Číňanka viedla vojnu proti policajtom. Chytili ju, ale trest bol smiešne nízky

7.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarExpertAus). Jedna Číňanka bola až po uši v cestných kontrolách, ktoré jej firmu stáli veľa. Jej prelomový nápad fungoval niekoľko mesiacov skvele. Trest ju však...

7.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarExpertAus).

Jedna Číňanka bola až po uši v cestných kontrolách, ktoré jej firmu stáli veľa. Jej prelomový nápad fungoval niekoľko mesiacov skvele. Trest ju však vôbec neodradil od toho, aby to skúsila znova.

GPS – Globálny lokalizačný systém.
Foto: youtube.com/@CarExpertAus

Mnoho ľudí má tendenciu hľadať príležitosti, ako sa čo najčastejšie vyhnúť cestným kontrolám. Existuje mnoho spôsobov, ako to dosiahnuť – zapamätať si najčastejšie miesta, kde policajti zastavujú, používať aplikácie alebo antiradary. Čína však prišla s nápadom, ktorý je rovnako zvrátený ako aj mimoriadne účinný.

O čom bola celá táto záležitosť? Žena už mala dosť toho, ako policajti pokutovali vodičov dopravnej spoločnosti – bola jednou z jej majiteliek. Práve preto sa rozhodla vkradnúť na policajnú stanicu a namontovať GPS vysielače do policajných áut, akoby sa nič nestalo.

Už samotné vniknutie na policajnú stanicu a prehrabávanie sa v autách je nezákonné, nehovoriac o inštalácii sledovacích zariadení. Samotná operácia však bola prekvapivo úplne úspešná. Šesť policajných áut bolo úspešne vybavených GPS a čo je najlepšie, vysielače fungovali bezchybne.

Žena mohla v reálnom čase sledovať polohu každého vozidla a v prípade núdzovej situácie informovať vodičov, kde sa nachádza polícia. Týmto spôsobom sa na dlhý čas predišlo konfrontáciám s policajtmi.

Sledovala polohu každého policajného auta.
Foto: youtube.com/@CarExpertAus

Jedno z policajných vozidiel išlo na technickú kontrolu. Trest: sotva viditeľný

Idylka sa však skončila, keď jedno z policajných vozidiel išlo na technickú kontrolu. Mechanik pomerne rýchlo našiel nelegálne nainštalovaný vysielač a ostatné autá boli okamžite poslané na kontrolu. Nakoniec sa našli všetky zariadenia a po krátkom vyšetrovaní aj osoba, ktorá stála za ich inštaláciou.

Niekoľkomesačné špehovanie polície sa asi muselo skončiť prísnym trestom, však? No, nie nevyhnutne. Žena zo Siang-jangu bola skutočne uznaná za vinnú a odsúdená. Rozsudok bol však naozaj mierny – pokuta vo výške približne 70 eur a osem dní vo väzení.

Odhliadnuc od toho, že suma pokút, ktorým sa v tom čase vyhla, musela byť pravdepodobne vyššia ako 70 eur, takáto nízka pokuta za špionáž pre políciu je naozaj prekvapujúca. Takže to asi nedopadlo až tak zle, však?

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť Apple omylom vytvorila zbraň proti krádeží áut. Odporúčanie polície

V systéme Android Auto nefunguje kľúčová funkcia. Google mlčí


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

7 príznakov, že vaše auto potrebuje servis. Rozpoznajú ich len skúsení vodiči

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Memory Stockphoto). Ak sa vozidlo pravidelne vozí k mechanikovi na kontrolu, dá sa predísť väčšine problémov, ale nie všetkým. Preto…

Audi vsádza na plug-in hybridy. Pred elektromobilitou však nevidí cestu späť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Audi stále plánuje prejsť na čisto elektrické vozidlá od roku 2033. Predstavitelia nemeckej značky však pripúšťajú, že spaľovací motor…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov