Novinky, Zaujímavosti,

Cupra Formentor v jedinečných verziách. Takýchto vozidiel sa vyrobí len veľmi málo

29.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Čoraz populárnejší model Cupra Formentor debutuje v dvoch extrémnych verziách. Nové varianty vrcholného variantu VZ5 budú silne limitované – na celom svete sa vyrobí...

29.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything).

Čoraz populárnejší model Cupra Formentor debutuje v dvoch extrémnych verziách. Nové varianty vrcholného variantu VZ5 budú silne limitované – na celom svete sa vyrobí len 444 unikátnych vozidiel. Toto číslo nie je náhodné.

Cupra
Cupra Formentor v jedinečných verziách.
Foto: youtube.com/@recanything

Značka so sídlom v Barcelone oslávi každým dňom svoje šieste narodeniny. Skvelá príležitosť – predstavte jedinečné verzie svojho vlajkového modelu! Práve s týmto zámerom debutuje Cupra Formentor v najvyššej výbave VZ5, poháňaná 5-valcovým motorom 2,5 TFSI s výkonom 390 k a 480 Nm, v dvoch silne limitovaných verziách – Century Bronze a Enceladus Grey. Čím sa tieto verzie odlišujú od ostatných?

Cupra
Cupra Formentor model VZ5.
Foto: youtube.com/@recanything

Cupra Formentor v nových verziách

Nové verzie Cupra Formentor VZ5 sa dodávajú v doteraz nedostupných farbách exteriéru (Century Bronze Matt a Enceladus Grey Matt) a v kompletnej výbave. Okrem toho majú oba varianty karbónové lamely a 20-palcové disky kolies.

Cupra
Karbónové lamely a 20-palcové disky kolies.
Foto: youtube.com/@recanything
Cupra
Prístrojová doska má čierne prešívanie.
Foto: youtube.com/@recanything

Variant Century Bronze spoznáte už z diaľky podľa matného laku Century Bronze a medených krytov zrkadiel. Táto edícia má štandardne medené disky kolies (dostupné aj v čiernej farbe) a chrómové označenia na zadných dverách. Kabína je vybavená čiernymi sedadlami CUPBucket a čiernym prešívaním na prístrojovej doske.

Cupra
Kufrové sedadlá CUPBucket.
Foto: youtube.com/@recanything

Variant Century Bronze spoznáte už z diaľky podľa matného laku Century Bronze a medených krytov zrkadiel. Táto edícia má štandardne medené disky kolies (dostupné aj v čiernej farbe). Chrómové označenia na zadných dverách. Kabína má čierne sedadlá CUPBucket a čierne prešívanie na prístrojovej doske.
Verzia Enceladus Grey štandardne vyjde na čiernych 20-palcových zliatinových diskoch (k dispozícii sú aj medené) a s čiernymi krytmi spätných zrkadiel. Kufrové sedadlá CUPBucket a ozdoby palubnej dosky sú taktiež tmavé.

Cupra
Cupra Formentor model VZ5.
Foto: youtube.com/@recanything

Vyrobených bude len 444 unikátnych vozidiel

Vodičovi bude pripomínať označenie na dverách jeho exemplára, že riadi vozidlo s veľmi obmedzenou kapacitou. Označenie sa vodičovi vždy ukáže pri otváraní dverí. Celkovo bude vyrobených 444 jedinečných exemplárov – 222 kusov z každej verzie. Číslo nie je náhodné a odkazuje na výročie založenia značky Cupra, ktoré pripadá na 22. februára (22.02.2018).

Posledný takýto motor. Takmer 400 koní pod kapotou

Limitované verzie vychádzajú z vrcholnej verzie VZ5, ktorú poháňa 5-valcový motor TFSI. Tento motor sa v súčasnosti nachádza pod kapotou modelov Audi RS 3 a Audi RS Q3. S pomocou dvojspojkovej prevodovky a pohonu všetkých kolies zrýchli Cupra Formentor VZ5 z 0 na 100 km/h za 4,2 sekundy. Maximálna rýchlosť, elektronicky obmedzená, je 250 km/h.

Limitovaná séria „BAT“.

Vrcholný variant VZ5 bude k dispozícii aj v silne limitovanej sérii „BAT“, ktorá sa vyznačuje čiernym lakom, 20-palcovými kolesami a tmavým označením. Týchto „tmavých“ Formentorov sa vyrobí len 500 kusov.

Cupra Formentor je hit. Predaj naďalej rastie

V roku 2023 Cupra zákazníkom odovzdala viac ako 230 000 vozidiel, čo je takmer o 51 % viac ako v roku 2022 (približne 153 000 vozidiel).
Formentor je bezpochyby lídrom v obľúbenosti.
Kompaktné SUV si vybralo 120 000 zákazníkov na celom svete. V porovnaní s predchádzajúcim rokom predaj vzrástol o 23 percent.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová Škoda Octavia po facelifte. Má veľa zmien, ktoré si voľným okom nevšimnete

Taliani predstavili nový Abarth 600e – je to najvýkonnejší Scorpion v histórii


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

7 príznakov, že vaše auto potrebuje servis. Rozpoznajú ich len skúsení vodiči

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Memory Stockphoto). Ak sa vozidlo pravidelne vozí k mechanikovi na kontrolu, dá sa predísť väčšine problémov, ale nie všetkým. Preto…

Audi vsádza na plug-in hybridy. Pred elektromobilitou však nevidí cestu späť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Audi stále plánuje prejsť na čisto elektrické vozidlá od roku 2033. Predstavitelia nemeckej značky však pripúšťajú, že spaľovací motor…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov