Zaujímavosti,

Vodič Cybertrucka sa „rozbehol“. Šoféroval s okuliarmi VR od spoločnosti Apple. Internet hromží

10.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Apple). Zábery vodiča, ktorý riadi Tesla Cybertruck v najnovšom gadgete od Apple, okuliaroch na virtuálnu realitu s názvom Vision Pro, vyvolali na internete skutočnú búrku....

10.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Apple).

Zábery vodiča, ktorý riadi Tesla Cybertruck v najnovšom gadgete od Apple, okuliaroch na virtuálnu realitu s názvom Vision Pro, vyvolali na internete skutočnú búrku. Ba čo viac, do diskusie sa zapojil dokonca aj samotný minister dopravy USA Pete Buttigieg.

okuliare s rozšírenou realitou „Apple Vision Pro“
Foto: youtube.com/@Apple

Fanúšikovia elektroniky v Spojených štátoch sa zbláznili do najnovšej hračky od spoločnosti Apple. Ide, samozrejme, o okuliare s rozšírenou realitou „Apple Vision Pro“, ktoré na americkom trhu debutovali minulý týždeň. Gadget, ktorého cena je približne 3 500 USD /3250€/, umožňuje používať rôzne aplikácie a zároveň sledovať okolie. Viac informácií o zariadení nájdete v nasledujúcom videu.

Fanúšikovia elektroniky v Spojených štátoch sa zbláznili do najnovšej hračky od spoločnosti Apple

Na internete už kolujú zábery, na ktorých ľudia používajú okuliare za rôznych okolností. Najviac prekvapujúce a zároveň otvárajúce diskusiu o bezpečnosti na cestách boli dva výrazné zábery. Prvý ukazuje chodca, ktorý používa okuliare na priechode. Muž pri ovládaní virtuálneho rozhrania animovane gestikuluje, pričom sa celý čas nachádza v jazdnom pruhu.

Ďalším, oveľa znepokojujúcejším dôvodom je, že vodič cybertraktora používa okuliare počas jazdy. To určite nie je niečo, čo by sa dalo prejsť – alebo v tomto prípade prejsť – autom.

Používanie okuliarov od spoločnosti Apple počas jazdy. Minister dopravy sa vyjadril

Minister dopravy Pete Buttigieg v reakcii na čoraz častejšie prípady nereflektívneho a nebezpečného používania okuliarov počas jazdy sám zverejnil uvedené video na svojom profile na platforme X. Zdôraznil, že všetky v súčasnosti dostupné asistenčné systémy si vyžadujú, aby mal vodič neustále kontrolu nad vozidlom a plne sa venoval riadeniu.

Minister zdôraznil, že všetky v súčasnosti dostupné asistenčné systémy si vyžadujú, aby mal vodič neustále kontrolu nad vozidlom a plne sa venoval riadeniu.

V podobnom duchu sa Buttigieg v minulosti okrem iného vyjadril aj o používaní autopilota vo vozidlách Tesla. Zdôraznil, že tento typ zariadenia si stále vyžaduje prítomnosť sústredeného vodiča, ktorý drží ruky na volante a je pripravený kedykoľvek prevziať kontrolu nad vozidlom. S týmto postojom je ťažké nesúhlasiť.

Okuliare Apple sú novým heads-up displejom. Nie celkom

Niektorí používatelia internetu vychádzajú z predpokladu, že používanie okuliarov s rozšírenou realitou bude čoskoro štandardom a netreba ich brať tak negatívne. Objavujú sa aj prirovnania k trochu rozvinutejšiemu heads-up displeju. Ide však o mylnú asociáciu. Head-up displej nie je taký pútavý ako gadget kalifornskej značky a neodvádza pozornosť vodiča od situácie na ceste, ale naopak, maximálne ju zvyšuje. Používanie takýchto gadgetov by sa malo skôr považovať za rovnocenné s používaním smartfónu. Bez ohľadu na to, či človek píše SMS alebo používa aplikáciu na okuliaroch VR, žiadnemu vodičovi by nemalo byť dovolené, aby sa počas jazdy nesústredil a ohrozoval ostatných.

Je zaujímavé, že krátko po predstavení nového gadgetu svetu značka Apple varovala vodičov pred jeho používaním počas jazdy. „Nikdy nepoužívajte Apple Vision Pro počas šoférovania, jazdy na bicykli, používania ťažkých zariadení alebo v iných bezpečnostne citlivých situáciách,“ uvádza sa na webovej stránke výrobcu. Niektorým zrejme zlyháva zdravý rozum. Našťastie americké útvary reagujú na motorizované gadgety veľmi radikálne. Presvedčte sa sami.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Čierne skrinky v každom aute už tento rok. Do platnosti vstúpia nové pravidlá

Zmeny v Apple CarPlay sa blížia. Vodiči dostanú nové možnosti


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Opel bude od roku 2025 v Európe predávať len elektromobily

19.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Opel potvrdzuje, že od roku 2025 bude predávať len elektromobily. Správu priniesla samotná šéfka Opelu Florina Huettlová. Opel bude…

Alfa Romeo predstavila špeciálnu edíciu SuperSport pre Giulia a Stelvio Quadrifoglio

19.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Alfa Romeo predstavila limitovanú edíciu svojich výkonných modelov Giulia a Stelvio Quadrifoglio. Limitovaná edícia s názvom SuperSport vzdáva hold…

Kia predstavila aktualizovaný elektrický model EV6. Kapacita batérie sa zvýšila

19.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MotorgraphWorld). V Južnej Kórei sa oficiálne predstavil facelift elektrického modelu Kia EV6. Aktualizácia prináša ešte odvážnejší dizajn a batériu s…

Mazda oznámila, že nová generácia CX-5 bude využívať hybridné motory vyvinuté vo vlastnej réžii

19.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AUTOMAGZofficial). Mazda potvrdzuje, že uvedie na trh novú generáciu SUV CX-5. Japonci tvrdia, že nový model bude využívať hybridné motory…

Cyklista v Prahe zbil matku finalistky Miss. Žena zraneniam podľahla. Muž má dostať podmienku

18.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: instagram.com/vanessacervova). Finalistka Miss Českej republiky Vanesa Červová zdieľala na Instagrame príspevok, v ktorom opísala tragický príbeh smrti svojej matky. Tá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov